Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Τι άλλαξε;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ –ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ
ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ


Μάϊος 2010
Πέμπτη 20.5

Τι άλλαξε;
Στις εκλογές της 17ης Μαΐου που έγιναν
στην ΕΣΗΕΜ-Θ, τα μέλη της, έδωσαν μεγάλη πλειοψηφία και αυτοδυναμία στην παράταξη «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ –ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ».
Ζήτησαν να συνεχίσουν από τις ίδιες θέσεις του προεδρείου, αυτοί που τις κατείχαν κι όσοι προσχώρησαν στην πολυδιαφημισμένη προεκλογικά «κοινή λογική» και «συνεργάστηκαν στενά», το προηγούμενο διάστημα. Με τα όποια αποτελέσματα.
Πιθανολογούμε πως αυτά ικανοποιούν τους συναδέλφους.
Εμείς που είχαμε μάθει στα καλύτερα καιτα περισσότερα, χρειάζεται να κάνουμε αυστηρή αυτοκριτική.
Να ανανεώσουμε και να δυναμώσουμε επιλογές και προσπάθειες. Μαζί με τους δημοσιογράφους που επιμένουν στη θεσμική λειτουργία της ΕΣΗΕΜ-Θ και στη συνδικαλιστική δράση- πέρα από πρόσωπα, προσωπικές διαδρομές, αγκυλώσεις και αδράνεια.
Η ακριβής ενημέρωση για όσα σας απασχολούν, για τα μεγάλα ζητήματα του δημοσιογραφικού κόσμου και τα καθημερινά προβλήματα των δημοσιογράφων μπορεί να διαμορφώσει, σύντομα, άλλους όρους.
Όσοι πήραμε μέρος σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, εκτιμούμε το ενδιαφέρον των πολλών που προσήλθαν στις κάλπες και αποφάσισαν. Παραβλέποντας, ίσως, τα τεράστια ελλείμματα στην ενημέρωση.
Τους προσκαλούμε να επιμείνουν στην επιλογή της συμμετοχής.
Εκείνοι που απομακρύνθηκαν νωρίς, ακολουθώντας προσωπικές διαδρομές κι άλλοι οι οποίοι, αντί για τον έλεγχο του προεδρείου και της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΕΣΗΕΜ-Θ, αποδοκίμασαν την εναντίωσή μας στην αδράνεια, κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες να αποδυναμώσουν την παρέμβαση για δράση. Μπορούν, φυσικά, να απολαμβάνουν το αποτέλεσμα.
Τα προβλήματα που, όπως ομολογούν τα στελέχη της «Δημοσιογραφικής Ενότητας –Προοπτικής», «διαρκώς πλήθαιναν» την περασμένη διετία, θα τα βρούμε μπροστά μας. Μαζί με άλλα –«τα χειρότερα»…
Το «παρών» με το οποίο αντιμετωπίσαμε τα πρόσωπα, στη διαδικασία για τη συγκρότηση του προεδρείου τη διετία που ξεκινά, αποτελεί επιλογή που σέβεται τη θέληση των δημοσιογράφων- μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ. Επιβεβαιώνει, επίσης, την απόφασή μας να συνεισφέρουμε με τον πιο υπεύθυνο τρόπο, με προτάσεις, με παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, στην προσπάθεια να ξεπεραστούν τα πιο σημαντικά ζητήματα του κλάδου και κυρίως αυτά που συνδέονται με την απασχόληση, τις εργασιακές σχέσεις και τις συλλογικές συμβάσεις, αλλά και με τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Η ευρεία πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο και το προεδρείο, ακόμα και μετά τη συγκρότησή του, απέφυγε να δεσμευτεί να διαμορφώσει (όπως έκανε τα προηγούμενα δυο χρόνια, αλλά και προεκλογικά) πρόγραμμα δράσης.
Περιμένει απλώς πρωτοβουλίες, από την ΠΟΕΣΥ, η οποία σχεδιάζει να κηρύξει 24ωρη απεργία, την ημέρα που θα κατατίθεται το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Από τις ίδιες θέσεις
συνεχίζουν Βοϊτσίδης –
Χαλεπλίδου – Φωκιανίδης


Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜ-Θ, επανεκλέχτηκε με 7 ψήφους ο Μ. Βοϊτσίδης.
Την πρόταση υπερψήφισαν οι Βοϊτσίδης, Χαλεπλίδου, Φωκιανίδης, Αντ. Ρεπανάς, Καρράς, Κοντογουλίδης και Ντόζης.
«Παρών» είπε ο Γ. Αδάμ
«ΟΧΙ» ψήφισε ο Μπ. Μπίκας.
Με τις ίδιες ψήφους (από τους 7) επανεκλέχτηκε αντιπρόεδρος η Χριστίνα Χαλεπλίδου. (Ακούστηκαν και πάλι ένα «παρών» από το Γ. Αδάμ και ένα «όχι» από τον Μπ. Μπίκα).
Γενικός γραμματέας επανεκλέχτηκε, αλλά με 6 ψήφους ο Τ. Φωκιανίδης. Ο Δημ. Ντόζης στην ψηφοφορία για τη θέση αυτή εμφανίστηκε με «λευκό».
Επίσης, ο ίδιος αρνήθηκε την πρόταση του Μ. Βοϊτσίδη, ν’ αναλάβει τη θέση του ταμία.
Μετά απ’ αυτό προτάθηκε η θέση στον Κοντογουλίδη, ο οποίος και, αμέσως, την αποδέχτηκε. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε έλαβε κι αυτός 6 ψήφους.
Με 6 ψήφους εκλέχτηκαν στις θέσεις του Εφόρου Κτιρίου και του αναπληρωτή γραμματέα ο Ν. Καρράς και του αναπληρωτή ταμία ο Αντ. Ρεπανάς.
«Παρών» ψήφισε σε όλες τις ψηφοφορίες ο Γ. Αδάμ.
«Όχι» επέλεξε ο Μπ. Μπίκας.
Στις ψηφοφορίες που έγιναν, για τις άλλες 4 θέσεις (εκτός αυτών του προέδρου και της αντιπροέδρου) ο Δ. Ντόζης επέμεινε στο «λευκό».